Home
Wat doe ik?
Wie ben ik?
Sieraden
Nog meer sieraden
En...nog meer
Meer..lange sieraden
en meer....armbanden
Holland serie
Gastenboek

Mijn naam is Nelleke Lust. Ik ben geboren in 1956 in het Noord-Hollandse dorp Oostzaan. Na de MAVO, heb ik de 3 jarige opleiding aan de Kleuter Leidsters Opleiding School (KLOS) gevolgd. Na mijn onderwijservaring sla ik een andere richting in en start een HBO opleiding op het gebied van arbeidsmarktpolitiek en personeelsbeleid. Ik ben 20 jaar werkzaam geweest als personeelsadviseur-beleidsfunctionaris bij diverse organisaties. Ook heb ik een aantal jaren ervaring als hoofd personeelszaken opgedaan. In de loop der jaren heb ik steeds minder contact met de medewerkers en krijgt de functie een meer beheersmatig karakter.

Naast werk, was en is, spiritualiteit een belangrijk onderdeel in mijn leven. In 1999 wordt mijn kennis op dit gebied uitgebreid door het volgen van de colleges Wijsbegeerte en Spiritualiteit aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Verder besluit ik in het jaar 2000 om ook een andere studie op het terrein van spiritualiteit op te pakken. Ditmaal kies ik voor een HBO studie, waarbij de mens centraal staat: spiritueel therapeut. De Academie voor Spirituele Integratie weet mij datgene te bieden waar ik in feite al jaren naar op zoek ben: "mijzelf en mijn spiritualiteit". Ik volg de studie in deeltijd, naast mijn werk als hoofd personeelszaken.

In 2001 kom ik tijdelijk in de ziektewet terecht, door de gevolgen van een burnout. Deze burnout betekent voor mij een omslagpunt. Ik was steeds verder afgedwaald van mijn wezenlijke kern en ging hierdoor weer op zoek naar mijn wezenlijke ik. Het contact met mijn gevoel kwam langzaam weer terug.

Doordat ik zelf was opgebrand word ik nu zelf ervaringsdeskundige op het gebied van burnout. Ik heb, vanaf 2009, therapeutisch mogen werken met cliënten met burnout (gerelateerde) klachten. Nadat ik me in 1ste instantie richtte op cliënten met een burnout, komen er gaandeweg ook cliënten met allerlei andere hulpvragen bij mij in de praktijk. Voorbeelden hiervan zijn: wat betekent de nieuwe tijd voor mij, welk beroep past nu beter bij mij, of: "Wanneer mag ik nu eens genieten?".

In de loop der tijd begin ik me gaandeweg af te vragen of ik de bezieling en passie nog wel voelde in het werk dat ik deed. Zo kwam ik tot het besef dat dat niet het geval was. Ik besloot om een sabbaticalperiode in lassen. In deze periode heb ik geleerd om los te laten en vanuit mijn hart te leven. Door mijn hart te volgen wist ik nu dat het begeleiden van hooggevoelige kinderen bij mij hoort.

Na verschillende jaren als therapeut en opleider van leerkrachten met de training: "Bewust(er) zijn voor het hooggevoelige kind", te hebben gewerkt, is het nu tijd voor totaal iets anders: eigenwijze sieraden maken.


Top

Nelleke & Co | encon@hetnet.nl