Home
Voor wie?
Wat doe ik?
Wat is hooggevoelig?
Wie ben ik?
Training scholen
Infobijeenkomst
HartverwarmendWijs
Gastenboek

Training voor leerkrachten van hooggevoelige kinderen

Nelleke Lust (Nelleke & Co) en Anja Rijkhoff (Aspiratie) zijn sinds 2012 intensief gaan samenwerken. Nelleke  en Anja hebben naast jarenlange ervaring in het onderwijs, ook expertise opgebouwd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen. 

Wetenschappelijk is bewezen dat 20% van de leerlingen hooggevoelig is. Bij een (te) grote hoeveelheid prikkels  vervallen hooggevoelige leerlingen makkelijk in negatief gedrag of trekken zich terug en worden als verlegen of faalangstig bestempeld. De school is een omgeving met erg veel impulsen, waar de leerling makkelijk overprikkeld raakt. Dit vraagt om een andere aanpak. Hoe ga je daar als leerkracht mee om?

Nu de wet op het Passend Onderwijs van kracht is geworden, ondervinden zij dat het hooggevoelige kind niet de aandacht krijgt die het verdiend. Om die reden hebben zij een training ontwikkeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs: (vak) leerkrachten, directies, ib-ers, onderwijsassistenten en andere geïnteresseerden. 


Gecertificeerde kandidaten!

Kinderen van deze tijd vragen soms een andere aanpak. Daar zijn wij, onderwijsmensen, niet altijd voor opgeleid. Druk, afwezig, snel verveeld of impulsief zijn. Het zijn veelal gedragingen van het hooggevoelige kind, die je in de klas tegen kunt komen. Hoe ga je daar nu mee om?

De training “Bewust(er) zijn voor het hooggevoelige kind” is speciaal ontwikkeld om met dit soort vraagstukken om te gaan. In deze training, die uit 5 dagdelen bestaat, worden “tools” geboden om deze bijzondere kinderen optimaal te kunnen begeleiden.

Onderwerpen:

  • Hooggevoelige kinderen in de klas: hoe herken je ze, wat hebben ze nodig en hoe kun je ze optimaal begeleiden
  • Casuïstiek
  • Onderwijs “problemen” zoals  onder andere ongemotiveerdheid, desoriëntatie en automatisering

Trainers:

Anja Rijkhoff en Nelleke Lust

Wanneer? Nieuwe data volgen binnenkort

Waar?


Kosten per deelnemer:

325,— inclusief cursus map, bloknote,  pen  en koffie/thee

Elke deelnemer ontvangt, na de training, een certificaat van deelnameVoor meer informatie en deelname:
anja.rijkhoff@upcmail.nl of encon@hetnet.nl 

 

Training voor allen die het onderwijs een warm hart toedragen!

 

Nelleke & Co | encon@hetnet.nl